Stylist

Mensen die andere mensen stijladvies geven worden stylisten genoemd. Er worden verschillende stylisten onderscheiden zoals kledingstylisten, interieurstylisten, voedingsstylisten en mode stylisten. Doorgaans is een stylist er voor het totaalplaatje. Gek genoeg besteedt de stylingsadviseur de meeste tijd aan het lezen van vakbladen en het volgen van toonaangevende websites.

Specifieke kennis en vaardigheden

Een stylingsadviseur beschikt over specifieke kennis en vaardigheden. Een stylist is ook trendwatcher en de werkzaamheden die een stylist verricht verschillen nogal. Iedereen mag zich overigens gewoon zo noemen, het beroep kent namelijk geen beroepsbescherming.

Trendwatchers en inspirators

Nog een ander woord dat voor stylisten gebruikt wordt is influencer, ook vanwege het aanzien dat hij of zij geniet bij de meeste mensen. Vaak gaat het dan om stylingsadviseur op het gebied van haar en mode. Behalve trendwatcher zijn stylisten ook inspirators. Ze zijn steeds op de hoogte van alle nieuwste trends en stijlen en dus wordt de media en andere bronnen steeds op de voet gevolgd.

Ze werken niet voor Jan Modaal

Stylisten werken niet voor Jan Modaal maar doen hun werk met name voor modellen, mannequins, zangers, acteurs en andere bekendheden. Mensen die voor een groter publiek op moeten treden worden vaak bijgestaan en voorbereid door iemand die het totaalplaatje verzorgt.

Beroemdheden kunnen zich geen enkele misstap veroorloven

Zeker beroemdheden kunnen zich geen misstap veroorloven. Alles moet kloppen en een keer verkeerde kleding dragen of de totaal verkeerde make-up up op hebben kan verregaande consequenties hebben. Een stylingsadviseur houdt het imago van mensen hoog. Dit gaat soms veel verder dan alleen de kleding of de make-up. Zelfs de manier waarop iemand loopt of het podium betreedt wordt doorgesproken en geoefend.

Veel meer dan alleen het uitzoeken van de kleding

De trendsetter zoekt kleding uit, met bijpassende en nieuwe accessoires. Is er een nieuwe gadget op de markt, dan zorgt de stylingsadviseur dat jij als bekendheid dit bij je hebt, zoals alles aan je performance klopt. Hoewel veel mensen denken dat mensen die je styling verzorgen alleen de kleding uitzoeken, is het tegendeel waar. Het voorwerk is dan al lang gedaan.

Neemt de visagie door

De meeste tijd wordt besteed aan het volgen van trends en het lezen van vakbladen en de belangrijkste internetsites. Ook plant je stylingsadviseur je bezoek aan de schoonheidsspecialist en neemt hij of zij de visagie door. Het totaalplaatje kloppend maken, de styling expert heeft er voor de bekendheden een complete dagtaak aan.

Stylist

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *